Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

BRUNCH WEDDING (Για πρωινούς τύπους)


Τους γάμους συνήθως τους έχουμε συνδέσει με απογευματινές ώρες, βραδινά φορέματα, χορό μέχρι το πρωί κλπ.. Εναλλακτικά όμως και γιατί όχι μπορεί να γίνει ένας πρωινός – μεσημεριανός γάμος με αντίστοιχο μενού..  Γάμος με BRUNCH λοιπόν που μπορεί να μην ανήκει στη νοοτροπία του Έλληνα, γι’ αυτό και τον θεωρούμε εναλλακτικό, αλλά μπορεί να βολέψει σε ότι αφορά το χώρο, την τιμή, την ώρα κλπ..



Τι ώρα θα γίνει;
Συνήθως το brunch τρώγεται πρωί προς μεσημέρι από 11:00 έως 16:00. Οπότε αν το μυστήριο γίνει κατά τις 10 – 11 μετά βολεύει σαν ιδέα. Βολεύει πολύ και μετά από πολιτικό γάμο, που συνήθως τελείται πρωινή ώρα.



Τι διακόσμηση θα έχω;
Επειδή θα είναι «ημερήσιος» γάμος, δεν χρειάζονται πολλές υπερβολές. Απλό σκηνικό. Ταιριάζει το ξύλο πολύ. Ανάλογα και την εποχή ωραία είναι και αρκετά λουλούδια, ήλιοι, αγριολούλουδα.






Ένδυση;
Οι καλεσμένοι σίγουρα πιο casual ρούχα. Η νύφη και ο γαμπρός επίσης. Ένα νυφικό πιο ελαφρύ, ανέμελο, ρετρό ή και κοντό ταιριάζει πολύ. Ο γαμπρός με ένα γιλέκο ή τιράντες.






Μουσική;
Ένα συγκροτηματάκι να παίζει live παρασύροντας τον κόσμο όσο περνάει η ώρα, θα ήταν το ιδανικό. Κλαρίνα απορρίπτονται.



Τι περιλαμβάνει το μενού:
Καφές, αυγά, μπέικον, pancakes, donuts, δημητριακά, τοστάκια, σαλάτες και μακαρονοσαλάτες, burgers, βάφλες, κις λορεν, φρούτα, ζυμαρικά, κοτόπουλο, καπνιστός σολωμός, bagels, κρουασάν, μάφιν,  χυμοί αλλά και mimosa, σαμπάνια και bloody mary..








Ενδεικτικά:

Waffle ή Pancake Bar









Omelette Bar





Bloody Mary, Bellini, Mimosa Bar






Η τούρτα






Τι δωράκι για τους καλεσμένους;






Tips:
Βρίσκετε πρώτα το χώρο, να σας χωράει όλους, και να μπορεί να εξυπηρετήσει το concept. Εάν δεν μπορεί για όλα, συνεννοηθείτε αν μπορείτε να φέρετε δικά σας πράγματα. Βρείτε έναν καλό φούρνο που να σας ετοιμάσει πολλά από τα ανωτέρω φαγητά και να τα προσφέρετε. Διαφορετικά, κλείστε μόνο το χώρο και επικοινωνήστε με ένα catering που παρέχει brunch menu.



Το μόνο αρνητικό είναι ότι απαιτείται πρωινό ξύπνημα τόσο για τους καλεσμένους αλλά και πολύ περισσότερο για τη νύφη, το γαμπρό κλπ.. Το θετικό σε αυτό είναι ότι μετά έχετε όλη την ημέρα στη διάθεσή σας, δεν υπάρχει ώρα λήξης. Εάν δε γίνει Σάββατο πρωί, οι καλεσμένοι μετά έχουν όλο το Σαββατόβραδο και την Κυριακή να ξεμεθύσουν και να χαλαρώσουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...