Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙ??


Γιατί κάποιος θα πρέπει να αποτυπώσει αυτήν την ημέρα σε φωτογραφίες να τις βλέπετε εσείς αλλά και οι δικοί σας και αργότερα τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονα... Η δικιά μου εμπειρία ήταν χρονοβόρα και πραγματικά γύρισα όλη την πόλη, μπορεί και να πήγα σε όλους τους καταχωρημένους στον χρυσό οδηγό... Πριν ξεκινήσει η διαδικασία θεωρούσα ότι όλοι λίγο πολύ είναι ίδιοι και θα τραβήξουν τις ίδιες φωτογραφίες.. Διαψεύστηκα. Ήταν τόσες οι διαφορές από το πώς έστηναν ένα άλμπουμ, από τον επαγγελματισμό τους, ακόμα και από το τι απεπνεαν ως άτομα. Γιατί τελικά, είναι πολύ σημαντικό να σου κάνει το «κλικ» ο φωτογράφος ως άνθρωπος. Στην τελική, το βράδυ εκείνο, θα δείτε ότι εκείνος κινεί τα νήματα αφού ουσιασικά συντονίζει τις κινήσεις και τους χρόνους σας. Το καλύτερο είναι να μην σας αγχώνει και να μπορεί να πιάνει τη κατάλληλη στιγμή για να τραβήξει τη φωτογραφία!

Με το φωτογράφο θα πρέπει να υπάρχει καλή συνεννόηση και να έχετε δει οπωσδήποτε τη δουλειά του πριν την ημέρα του γάμου. Επίσης, να βεβαιωθείτε ότι αυτός που έχετε συνεννοηθεί θα είναι και την ημέρα του γάμου. Ή ότι αν δεν είναι θα έχει δώσει ρητές οδηγίες για το τι ζητάτε.
Αν θέλετε και βίντεοσκόπηση, φροντίστε να δείτε και αντίστοιχα κλιπάκια αλλά και ολοκληρωμένες λήψεις (μην λείπουν κεφάλια, σκοτεινά πρόσωπα κλπ) και να βεβαιωθείτε ότι ο ίδιος πάλι θα έρθει εκείνη την ημέρα.
Τα τελευταία χρόνια τα ζευγάρια ενδιαφέρονται περισσότερο για μια φωτογράφηση σε στυλ ρεπορτάζ πάντως παρά για τις κλάσσικές στημένες πόζες. Επίσης, υπάρχει και η λεγόμενη φωτογράφηση της επόμενης ημέρας, όπου το ζευγάρι φοράει ξανά τα νυφικογαμπριάτικα του και πάει σε βουνά, θάλασσες κλπ για μια φωτογράφηση πιο άνετη, χωρίς άγχος και το ευχαριστιέται!!
Η τιμή εξαρτάται από πολλές παραμέτρους, όπως εάν θέλουμε ψηφιακό άλμπουμ, extra φωτογραφίες, φωτογράφηση επόμενης ημέρας, βιντεοσκόπηση, προετοιμασία νύφης-γαμπρού κλπ κλπ. Ένα πλήρες πακέτο πάντως με μια καλή δουλειά ξεκινά στα 1600- 1700 € περίπου και ανεβαίνει.
Από μία έρευνα, κάποιοι φωτογράφοι που μας έκαναν κλικ:



Για τις πολύ πολύ αυθόρμητες, επιστρατεύετε φίλους και γνωστούς να τραβήξουν με κινητά ή φωτογραφικές μηχανές και να σας τις στείλουν μετά το γάμο.
Ή τοποθετείτε στα τραπέζια φωτογραφικές μηχανές μίας χρήσεως με την προτροπή να τραβήξει ο κόσμος φωτογραφίες και μετά να τις εμφανίσετε!!

Photos via wedding-dreams-photos.blogspot.com, edmonton-weddingphotographers.ca, aralani.com/theblog,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...