Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ !


Ο καθένας βέβαια έχει τους δικούς του χρόνους και τα δικά του δεδομένα ως προς τον τρόπο που θα οργανώσει το γάμο του. Έχω πάει σε γάμους που η οργάνωση διήρκεσε 1 χρόνο (μπορεί και παραπάνω) και σε γάμους που όλα συντονίσθηκαν μέσα σε 2-3 μήνες. Το αποτέλεσμα? Εξίσου όμορφο και στους δύο.
Ο καθένας γνωρίζει τον εαυτό του και το χρόνο που διαθέτει αλλά και τις δυνατότητές του σε θέματα οργάνωσης..
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να προηγηθούν από όλα τα υπόλοιπα, και κάποια άλλα που πρέπει να τηρηθούν πρώτα ορισμένες διαδικασίες…

Πριν πάμε στα γραφειοκρατικά/ διαδικαστικά, πρέπει να σκεφτούμε πώς έχουμε φανταστεί/ ονειρευτεί το γάμο μας.. Υπάρχουν πολλές επιλογές ως προς τον τόπο τέλεσης του μυστηρίου (εφόσον μιλάμε για θρησκευτικό γάμο, στον πολιτικό είναι πιο λίγες οι επιλογές J) καθώς όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη εκκλησίες για όλα τα γούστα. Μεγάλες, μικρές, ξωκλήσια στο βουνό, στη θάλασσα, στα κτήματα, με σκάλες, χωρίς σκάλες κ.ο.κ.
Οπότε, σε πρώτη φάση κάνουμε μία «έρευνα αγοράς» ανάλογα με την περιοχή που θέλουμε να γίνει ο γάμος μας, εκτός και αν διαλέξουμε πρώτα την εκκλησία και σύμφωνα με αυτό, όλα τα υπόλοιπα.. Ένας ωραίος διαδικτυακός χώρος όπου μπορείτε να δείτε τις εκκλησίες ανά τοποθεσία και περιέχει και μερικές φωτογραφίες είναι ο www.anthopoleia.gr. Αφού εντοπίσετε κάποια εκκλησία που σας ενδιαφέρει, μπορείτε να την αναζητήσετε στο google, ώστε να δείτε φωτογραφίες της σε real time αλλά και πολλές φορές με ζευγάρια σε άλλους γάμους που έχουν αναρτήσει πολλοί φωτογράφοι. Εφόσον καταλήξετε, επισκεφθείτε την εκκλησία, να τη δείτε από κοντά και κορίτσια ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Επιβεβαιώστε με τους ιερείς ότι αυτό που βλέπετε, θα είναι το ίδιο και την ημέρα του γάμου.. Μην πάτε τελευταία μέρα και βρείτε έργα και σκαλωσιές γιατί αποφασίσθηκε για παράδειγμα η αγιογράφηση του Ιερού Ναού…
Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε ο γάμος να γίνει Τετάρτη ή Παρασκευή, θα πρέπει να ξέρετε ότι ορισμένες Μητροπόλεις δεν επιτρέπουν τους γάμους την συγκεκριμένη ημέρα, λόγω νηστείας..
Εφόσον, όλα τα παραπάνω σας έχουν καλύψει και είναι ανοιχτή και η ημέρα και η ώρα που επιθυμείτε, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...