Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΓΑΜΠΡΙΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ!!


Όσο περνάει ο καιρός απο την στιγμή που πήρατε την μεγάλη απόφαση , θα διαπιστώσετε ότι στην αρχή υπάρχει η αίσθηση ότι ο χρόνος είναι αρκετός . Με τον καιρό όμως , θα δείτε ότι τα περιθώρια στενεύουν και όσο θα πλησιάζει η μεγάλη ημέρα , τα πάντα θα κινούνται πολύ γρήγορα .
Ο Γαμπρός για τον εαυτό του έχει να κάνει κάποια σημαντικά βήματα , ένα εκ των οποίων είναι και η εύρεση του κατάλληλου γαμπριάτικου κουστουμιού .
Πριν επαναπαυθείτε θεωρώντας ότι ο χρόνος είναι υπέρ αρκετός και ότι οι επιλογές είναι επίσης πάρα πολλές , σκεφτείτε το εξής .

Το γαμπριάτικο κουστούμι είναι το πιο σημαντικό ρουχο που φορέσατε ποτέ , πράγμα το οποίο σημαίνει ότι λεπτομέρειες που μέχρι εκείνη την στιγμή αγνοούσατε , μιας και φοράγατε το κουστούμι μόνο στα μπουζούκια , πρέπει αυτή την φορά να προσεχτούν .
Ξεχάστε καθε συμβουλή απο το ΝΙΤΡΟ , το ΜΕΝ και άλλα περιοδικά για άντρες μιας και ενώ οι γυναίκες έχουν τόμους ολόκληρους περιοδικών για γάμο και νυφικά , για εμάς τους άντρες δεν υπάρχει κάτι εξίσου εξειδικευμένο και συνήθως τα αντρικά περιοδικά γράφουν βλακείες μιας και πέφτουν κάθε λογής φακελάκια απο σχεδιαστές και φίρμες .
Το καλύτερο , που προσωπικά θα σας πρότεινα είναι να προτιμήσετε να ράψετε ένα κουστούμι παραγγελία σε ράφτη .
Το κακό με αυτή την επιλογή είναι ότι είναι αρκετά ακριβή σε κόστος αλλά θέλει και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να υλοποιηθεί , γεγονός που σημαίνει ότι αν προγραμματίζετε να χάσετε βάρος , αυτό θα είναι κάπως δύσκολο .
Πριν με κράξετε ότι αυτά τα κάνουν οι γυναίκες κλπ , θα πρέπει να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας  και να ομολογήσετε ότι πάντα , ενώπιον ενός τόσο σημαντικού γεγονότος , όλοι οι άνθρωποι θέλουν να δείχνουν όμορφοι και «βελτιωμένοι» .
Συνεπώς θα αποκαλύψω ένα μεγάλο μυστικό το οποίο έχει εξακριβωθεί απο πολλούς «γαμπρούς» με περιττά κιλά .
Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΙΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΓΑΜΟ (αν φυσικά χρειάζεται !!)
Δεύτερη λύση για τα κουστούμια είναι η αγορά ενός έτοιμου .
Εδώ οι λύσεις είναι πάρα πολλές και ουσιαστικά , όρεξη να έχετε να ψάχνετε .....
Τρίτη λύση  είναι η αγορά ενός έτοιμου κουστουμιού και η μεταποίησή του σε ράφτη προκειμένου να έρθει στα μέτρα σας .
Εδώ ανοίγουμε ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο το οποίο και θέλει ουσιαστική ανάλυση . 
Τι εννοούμε όταν λέμε «στα μέτρα μας ...»

Ας πούμε κάποια βασικά πράγματα λοιπόν .
Καταρχήν το κουστούμι πρέπει να είναι άνετο επάνω σας . Ξεχάστε λοιπόν κάτι εφαρμοστά κουστούμια που σας κάνουν να δείχνετε σαν το ΒΟΥΤΣΑ σε ταινία του 60 που «ξεχείλιζε» μέσα σε εφαρμοστά σακάκια .
Ακόμα και αν έχετε το σώμα body builder και το τονίζω αυτό μιας και οι γυμνασμένοι είναι που πέφτουν στην παγίδα , αποφύγετε τις εφαρμοστές γραμμές μιας και εκτός ότι παραπέμπει σε «πίστα» , να θυμάστε ότι θα βλέπετε φωτογραφίες όταν θα είστε 80 ετών με τα εγγόνια σας και θα φαίνεστε παράταιροι .
Μπορεί οι πωλήτριες να λένε ότι θέλουν αλλά υπενθυμίζω ότι ο γάμος δεν είναι κάτι καθημερινό ή trendy γεγονός για να φοράτε στενά σακάκια , καθόλου γραβάτα η πουκάμισα με δαντέλα σαν το Ρουβά .
Εκτός βέβαια αν είστε ένας εφοπλιστής  και μετά έχετε να κάνετε δεξίωση στο Αβέρωφ οπότε μάλλον κατά λάθος είστε σε αυτό το μπλόγκ .
Η γραβάτα είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό . Μην την επιλέξετε εσείς για τον εξής απλό λόγο ... διότι θα επιλέξετε ένα χρώμα συνηθισμένο και καθημερινό που θα ταιριάζει με το κουστούμι  , αν γνωρίζετε βέβαια απο γραβάτες , πουκάμισα και ταίριασμα διότι αν δεν γνωρίζετε σας βλέπω με γραβατούλα κίτρινη με πουά.
Η γραβάτα είναι το μοναδικό αξεσουάρ του γαμπρού που θα «ανεβάσει» το κουστούμι στο επίπεδο του νυφικού που θα φορά η νύφη και όλοι θα λένε «Να ο Γαμπρός» . Αυτό σημαίνει ότι θα είναι κάτι ξεχωριστό , όχι συνηθισμένο αλλά επίσης όχι και να είστε «γραφικός» ή κάτι άλλο ακόμα χειρότερο .....
Ακούστε τον πωλητή τι θα σας προτείνει και προσοχή στους συνδυασμούς  με το ασημί ή το χρυσό χρώμα . Πρέπει να είναι διακριτικό και πάνω απο όλα να σας ταιριάζει και σαν στύλ.
Παρατηρήσατε ότι δεν προτείνω χρώματα ;
Δεν προτείνω κάτι για τον εξής απλό λόγο ότι ενώ σε ένα νυφικό μπορεί να βγεί ένας γενικός κανόνας  πχ  νυφικό για κοντές ή νυφικό για στρουμπουλές  , η γραβάτα είναι το μοναδικό αξεσουάρ που είναι τελείως εξατομικευμένο και θα το βρείτε με πάρα πολύ ψάξιμο .
Πουκάμισο ... εδώ τα πράγματα είναι απλά .
Πολύ καλής ποιότητας ,  μεταξωτό , προσοχή μεγάλη στα μανίκια και στο λαιμό . Συνήθως τα έτοιμα ειδικά στα μεγάλα νούμερα ο λαιμός δεν συμβαδίζει με το μανίκι , το οποίο πρέπει να εξέχει απο το σακάκι τουλάχιστον ένα δάκτυλο (και παραπάνω) 
Αν έχετε το σύνδρομο του πηθίκου ( μεγάλα χέρια δυσανάλογα με το λαιμό ) τότε η λύση είναι μόνο η παραγγελία και μάλιστα βιαστείτε γιατί θέλει τουλάχιστον 1 εβδομάδα . Σε καμία περίπτωση μην το αφήσετε τελευταία στιγμή .
Παπούτσια , ζώνη ασορτί , δερμάτινα κατά προτίμηση με καλής ποιότητας πάτο . Έχετε και να χορέψετε μην το ξεχνάτε .
Σε γενικές γραμμές αυτά έχετε να κάνετε .
Ευχή και κατάρα . Μην τα αφήσετε το τελευταίο μήνα όπως κάνουμε όλοι οι άντρες ! Θα πείτε το δεσπότη Παναγιώτη .
Δεν θα βρίσκετε πουκάμισο στα μέτρα σας γιατί όλως τυχαίως το νούμερό σας τελείωσε , τα παπούτσια θα σας  χτυπάνε και θα πρέπει να ψάξετε άλλα , δεν θα προλάβετε μικροδιορθώσεις στο σακάκι και να είστε σίγουροι ... αυτά θα συμβούν .
Καλή τύχη . 


Photos via  www.dinodirect.com, www.bride.net, www.cufflinkstrade.com, www.boutiquetoyou.co.uk, http://groomsadvice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...